többcsatornás zaj analizátor a hagyományos, de egyre többet tudó zajszintmérőktől nem csak a bemenetek számában tér el. Az elvi különbség az elemzés nagyobb szabadságában van. Kinyit a kezelő számára például a két szabványos átlagolási időállandó helyett pl. harminckettőt. Ilyen eszköz a Brüel & Kjaer PULSE márkanevű elemzője a BK Connect szoftverrel.

többcsatornás zaj analizátor természetesen alkalmas az aktuális szabványoknak megfelelő mérésekre is. Sőt általában külön kis ikon vagy szöveg segíti, hogy a szabványos paraméter értéket válasszuk ki. Már a kétcsatornás kiépítés is „végteleszer többet ad”, mint a klasszikus egycsatornás műszer, hiszen a két jel összefüggését is számszerűsíthetjük, például a H1 átviteli függvény kérésével. Erre a legegyszerűbb példa a homlokzati léghanggátlás mérése a közlekedési zaj, mint forrás felhasználásával.

többcsatornás zaj analizátor ma már kéziműszer méretben, akkumulátoros táplálással, vagyis abszolút hordozható kivitelben is megkapható, mint a képünkön látható Brüel & Kjaer 2270-S típus. Alapszolgáltatásnak számít a mérési eredmények tárolása a készülék nem felejtő memóriájában és a kényelmes utófeldolgozás személyi számítógépen.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha felkeltette az érdeklődését a többcsatornás zaj analizátor vagy a többi, általunk forgalmazott termék!

többcsatornás zaj analizátor