Tisztelt Felhasználóink !

Reméljük, hasznos összefoglalót nyújtunk a B & K Components Kft által forgalmazott mérőrendszerekről, műszerekről és szolgáltatásokról. Cégünk 1989-ben alakult, mint a Brüel & Kjaer Sound & Vibration A/S (Dánia) és Brüel & Kjaer Vibro (Dánia, Németország) termékeinek kizárólagos magyarországi képviselője. Vevőink igényeinek megfelelően kibővítettük a lehetőségeinket a minőségellenőrzés és a klímaállósági vizsgálatok területén a Climats (Franciaország – a Schunk Group tagja) termékeivel ( hőmérséklet kamrák és klímakamrák ), ugyanígy a hőkamerák területén is, a Testo, Optris és FLUKE cég infrakamera termékeivel, valamint a Fixturlaser lézeres egytengelyűség beállító műszereivel. Természetesen ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezünk.

A Brüel & Kjaer vállalat csaknem 70 éve ismert, mint a zaj- és rezgésmérő berendezések egyik legnagyobb gyártója a világpiacon. A Brüel & Kjaer 2008-ban kibővítette termelési kapacitását és kínálatát az LDS felvásárlásával, melynek székhelye Nagy-Britanniában található, továbbá a Lochard vállalat felvásárlásával, melynek székhelye Ausztrália.
Magyarországon jelentős sikernek tekinthető, hogy az akusztika nemzeti szabványa a Brüel & Kjaer mérőmikrofonokon alapul, melyek a pontosság és stabilitás szempontjából egyedülállóak. Akkreditált vizsgáló laboratóriumok is felhasználják a Brüel & Kjaer műszereit és rendszereit. Céltudatos munkával továbbra is sikeresen fenntartjuk jelentős magyarországi piaci pozíciónkat, főleg a zajmérők és rezgéselemzők területén,
valamint a forgógépek védelmének, ill. műszaki állapotának ellenőrzésénél, a gépdiagnosztika területén, melyek a villamosenergia-iparban és vegyiparban működnek.

A háztartási gépek világhírű hazai gyártói, jelentős összegeket fordítanak a zaj- és rezgésmérő és rezgéselemző műszerekre és az akusztikai laboratóriumokat már pár éve főleg a Brüel & Kjaer műszereivel rendezik be. Sok fontos állami hatóság, ÁNTSZ-ek és a KÖFE intézményei, és más, ipari vállalatok is a vonatkozó igényes jogszabályi és műszaki előírásokat a Brüel & Kjaer műszerek segítségével tartják be.
Tevékenységünk jelentős részét a magyarországi műszaki felsőoktatás területén végezzük, aminek eredményeképp egyedi PULSE mérőrendszert szállitottunk az egyes laboratóriumokba, például a Miskolci Egyetemre, a győri Széchenyi Egyetemre, stb. Jelentős eredménynek számít az a tény, hogy két nagyteljesítményű rázórendszert szállítottunk a Dunaújvárosi Főiskola Laboratóriuma részére.

A B & K Components Kft műszerei mindig rendelkezésükre állnak mindenütt, ahol a zaj vagy rezgés precíziós mérése a feladat, vagy amikor gépeik védelmére, műszaki állapotuk elemzésére vagy amikor hőmérséklet megfigyelésére van szükségük infravörös hőkamera, termokamera segítségével.

Az általunk forgalmazott termékekre teljes korű alkatrészellátást, betanítást,szakmaitanácsadást nyújtunk.

Legfontosabb magyarországi Felhasználóink:
Gáz- ás energia-ipar

 • Erőművek
 • Nehézipar, gépgyártás
 • Autóipar
 • Vegyipar
 • Egészségügy, környezetvédelem
 • Műszaki felsőoktatás
 • Élelmiszeripar
 • Építőipar
 • Cementipar és egyéb

Budapesten, a IX Kerületben lévő saját tulajdonú telephelyen talája meg cégünket. Cégünk rendelkezik ISO 9001 tanúsítvánnyal. A B & K Components Kft az általa szállított műszerekhez gyártói ISO 9001 tanúsítványt
is nyújt, bármely termékcsoport, a Brüel&Kjaer S/V, Brüel&Kjaer Vibro, FLUKE hőkamerák és Vötsch klímaszekrények esetében is.

 • Komplex, kulcsrakész rendszerek szállítása, meglévő rendszerek bővítése és felújítása
 • Forgógépek diagnosztikálásának támogatása, riasztási határérték meghatározása a gépek biztonságának érdekében
 • Gépek rezgésdiagnosztikája megrendelésre
 • Zaj- és rezgésmérés, rezgésanalízis
 • Jótállás és vevőszolgálat, a műszerek és rendszerek javítása
 • Képzések, szakmai továbbképzések és szemináriumok

A Brüel & Kjaer Egyetem Dániában egész évben minőségi oktatást biztosít az érdeklődőknek a világ minden tájáról. A képzések során a gyár szakemberei elméleti információkon kívül sok praktikus példával is szolgálnak, a jól felszerelt műszaki és technikai berendezéseknek köszönhetően. Amennyiben Önt érdekli ez a lehetőség,
kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi címen.

B & K Components Kft