Elektrodinamikus LDS (Ling Dynamic Systems) rázógép-rendszereink a kisméretű alkatrészektől a műholdas rendszerek rezgésvizsgálatára is alkalmasak. Ezen felül a B & K Components Kft. szakértői tanácsadást és szolgáltatásokat kínál, biztosítva a megbízhatóságot és pontosságot a tesztházak és a gyártók számára.

Állandó mágnesű rázógépek – 0,5 kN-ig

Állandó mágnesű rázógépek – 0,5 kN-ig

Az egyik legkisebb készülék, a V201 kalibrálásra, apró alkatrészek rázás tesztjére, oktatási bemutató eszközként ajánlott. Nagyobb, de szintén állandómágnesű társai ezt a kört tágítják. Például a V455 típus majdnem 500 N csúcs erő kapacitása már elég lehet kisebb elektronikák vizsgálatára is.

📄 LDS V100, V200, V400, V450 adatlap

Kis erőkapacitású rázógépek – 5 kN-ig

Kis erőkapacitású rázógépek – 5 kN-ig

A kisebb, de gerjesztett mágneskörű V555, V650, V721 és V780 típusok már egyértelműen a tartóssági tesztekre készültek. Ha a feladat jól behatárolható, és valamelyikükkel elvégezhető, nagy nyereséget jelent az aránylag kis helyigényük és egyszerű telepítésük.

📄 LDS V555, V650, V721, V780 adatlap

ÚJ TERMÉK! – Takarékos csúcs gép (100g, 11ms)

A V8750 ugyan közepes erőkapacítású gépekre jellemző szinuszos csúcs erő kapacitással bír, viszont több újításával sok esetben a legjobb választás. Képes akár szélsóséges shock tesztekre is (például 100g, 11ms). Kapható masszív HBT csúszóasztallal is. A XPAK szabályozza a hűtést és a gerjesztést.

📄 V8750 adatlap

Közepes erőkapacitású rázógépek – 56 kN-ig

Közepes erőkapacitású rázógépek – 56 kN-ig

A leggyakrabban kiválasztott és használt gépek a közepes, 10-35 kN közti léghűtésű V800-asok. Ez az a méret, ami már alkalmas a csúszóasztalos működtetésre, akár több 50 – 500 kg-os tárgyak rázásállósági vizsgálatára is.

📄 LDS V8 adatlap
📄 LDS V830 , V850 adatlap
📄 LDS V875 adatlap
📄 LDS V875LS adatlap

Nagy erőkapacitású rázógépek – 289 kN-ig

Nagy erőkapacitású rázógépek – 289 kN-ig

A legnagyobb elektrodinamikus rázógépek vízhűtésűek, akár 300 kN körüli csúcs erő kifejtésére. Közülük különösen népszerű a tartós tesztekre kifejlesztett 105 kN-os V9. Mivel a vízhűtés kiépítése és működtetése jelentős többlet teher, az új, 80 kN kapacitású léghűtésű V8900 különlegesen előnyös választás lehet.

📄 LDS V9x adatlap
📄 LDS V964 adatlap
📄 LDS V984 adatlap
📄 LDS V994 adatlap
📄 LDV V8900 adatlap

Rázógép vezérlők

Ha az elektrodinamikus gépet modális mérésre használjuk, az előidézett rezgető erőt visszamérjük, nem feltétlenül szükséges szabályozási kört létrehoznunk a gerjesztéshez. Ha a gépet rázásállósági vizsgálatra használjuk, mindenképp rezgésérzékelővel és visszacsatolással kell kialakítanunk az előírt vizsgálati profilt. Erre szolgáló célkészülékek a rázógép vezérlők. Nagyobb (több kiloNewtonos) gépet enélkül nem szabad használni!
A korszerű rázógép vezérlők DSP (digitális jel processzor) programjával szabályoznak, a program változtatásával bármilyen vizsgálat létrehozható. A kezelésre személyi számítógépes szoftver szolgál. Nagyon fontos biztonsági szempont, hogy ez a számítógép nincs a szabályozási körben, a vizsgálat közben csak kijelez és esetleg naplóz. A vezérlő és a szoftver számos elengedhetetlen védelmi funkciót is tartalmaz.
A Brüel & Kjaer rázógép vezérlők legjobban elterjedt és bevált típusa a LASER-USB és „kistestvére”, a COMET-USB. A különbség a visszacsatoló és vizsgáló rezgés bemenetek számában van, a LASER-USB 16 csatornáig építhető ki, a COMET-USB kétcsatornás.

Választékunk újabb vezérlői a SPIDER és VIBPILOT márkanevű készülékek, érdeklődjön irodánknál