Beszállítói végtermékek termékvizsgálata során egyre szigorodó elvárásoknak szükséges megfelelni különösen az autó és a háztartási vagy kerti gép iparban. Hétköznapunk elvárása egy új terméktől, hogy elődeinél kevesebb/kellemesebb zajt bocsásson ki, fokozva ezzel a prémium minőség érzetét.

sokmikrofonos PULSE mérőrendszer
sokmikrofonos PULSE mérőrendszer

A kész termék hagyományos, szabványos mérőszáma a zajteljesítmény. Ha hangnyomás mérésre vezetjük vissza, minősített mérőhelyiségre van szükség (“süketszoba”, “félsüketszoba”, angolul anechoic room, hemi-anechoic room). Az ilyen mérésre a legjobb megoldás a sokmikrofonos PULSE mérőrendszer a 7799 szoftverrel, ami a mérés szabványos lefolytatását diktálja és a végeredményt dokumentálja.

Stacioner források esetén használhatjuk az új és takarékos 2245-P-S készülék és szoftver együttest (Product Noise Partner).

📄 2245-P-S

hangintenzitás szonda

Ha nem járható út a minősített mérőhelyiségben való mérés, az MSZ EN 9614 szabvány lehetőséget nyújt hangintenzitás szondával való hangteljesítmény mérése, ezt a 2270 műszerrel végezhetjük.

📄 Hangintenzitás szondás zajteljesítmény mérés

közvetlen hangnyomás vagy hangteljesítmény mérőműszer

Mivel gyártósori körülmények közt a magas háttérzaj általában nem teszi lehetővé a közvetlen hangnyomás vagy hangteljesítmény mérést, a minőségbiztosítási célú ellnőrzést rezgéselemzéssel, népiesebb kifejezéssel élve “testhang”2250-W vizsgálattal lehet helyettesíteni. A célkészülék erre a 2250-W műszer a BZ-7230 FFT elemzéssel, ami egyúttal jó/rossz minősítést is képez.

📄 2250-W