Beszállítói végtermékek termékvizsgálata során egyre szigorodó elvárásoknak szükséges megfelelni különösen az autó és a háztartási vagy kerti gép iparban. Hétköznapunk elvárása egy új terméktől, hogy elődeinél kevesebb/kellemesebb zajt bocsásson ki, fokozva ezzel a prémium minőség érzetét.

Egy átlagos épületakusztikai mérőfelszerelés a következő fő alkotórészekből áll:

  • Mérő- és analizáló eszköz – Épületakusztikai software kiépítettséggel
  • Gerjesztő hang- és rezgésforrások

Brüel & Kjaer 2250 – Kézi épületakusztikai analizátor

A 2250 egy szoftveresen, modulárisan felépíthető hordozható analizátor, ami minden jelenlegi és jövőbeli mérési és elemzési igényt kielégít a hagyományos környezeti és munkahelyi zaj megállapításától az ipari minőség ellenőrzés és fejlesztésig.

Alapkiépítésben meglévő, épületakusztikára is használható modulok:

  1. BZ-7223 – Frekvencia analízis szoftver
    1/1- és 1/3-oktáv szűrő sávok valósidejű analízise széles frekvencia tartományban dinamikus tartománnyal minden sávban a zaj padlótól 140 dB-ig
  2. BZ-7222 – Zajmérő alapszoftver
    Ez teszi a 2250-et egy modern Class 1 besorolású zajszintmérővé (SLM). Teljesíti a legújabb IEC 61672.1 szabvány követelményeit, ugyanúgy, mint a korábbi szabványokét

Épületakusztikára erősen javasolt kiegészítő modulok:

  1. BZ-7228Az épületakusztika modul, mely tartalmazza az utózengési idő mérést, fő többletszolgáltatása, hogy az épület egyfajta modelljére alapozva nyilvántartja és rendszerezi a nagyszámú szükséges mérést.