Zajmérő készülékekZajmérő készülékek a környezeti zajméréshez, illetve a munkahelyi zajméréshez – előzze meg a zaj okozta problémákat!

A zaj többféle módon hat az emberi szervezetre, de egyik sem kellemes, és minél erősebb a zajterhelés, annál veszélyesebb is, ám hosszú távon már az alacsonyabb zajszint is okozhat hallószervi problémákat, a magasabb zajszint pedig halláskárosodáshoz, sőt, akár hallásvesztéshez is vezethet. A halláskárosodást okozó mértékű munkahelyi zaj szintje egyáltalán nem elviselhetetlen! Éppen ezért létezik szabályozás erre vonatkozóan, és emiatt van szükség munkahelyi zajmérésre. A mai magyar szabályozás előírja nem csak az „A” szűrős, hanem a „C” szűrős Leq mérését, sőt a „C” szűrős csúcsértékét is, ez önmagában is indokolja egy korszerű készülék beszerzését.

környezeti zaj mérése kényesebb feladat, mert általában alacsonyabb szinteket kell mérni. Az egyszerűbb zajmérők például nem alkalmasak annak eldöntésére, hogy a lakószobai éjszakai határértéket túllépjük-e. A zajszakértők legtöbbje ragaszkodik ahhoz, hogy környezeti – különösen közlekedési – zaj méréseknél ne csak néhány paramétert szolgáltasson a zajmérő, hanem idősort naplózva megmutassa a zajszint időbeli lefolyását, akár 24 órás időtartamban.

Kínálatunkban mind a munkahelyi, mind a környezeti zaj mérésére alkalmas készülékek megtalálhatóak, méghozzá kiváló minőségben és kedvező áron. Tekintse meg választékunkat, és rendeljen zajmérő berendezéseket, amelyek segítségével – a szabályok betartásán túl – munkavállalói egészségét is óvhatja!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a zajmérő készülékek iránt, és kérdése lenne, illetve, ha rendelést szeretne leadni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!