Vibrocontrol 6000 kompakt monitor

Magyar nyelvű ismertető - részletek:
  
“SIMS” moduláris rezgéskapcsolók a Brüel&Kjaer Vibro-tól:

- Telepitett rezgésvédelem bármely gépre
- Rezgésértékek és más paraméterek folyamatos figyelése
- Relék és analóg jelkimenetek
- Gyors és megbizható működés

Abszolút géprezgés mérése
Rezgésmérés DIN ISO 10816 és DIN ISO 7919 (Smax) szerint
Axiális tengelyhelyzet mérése
Radiális tengelyhelyzet mérés csúszócsapágyakon
Gördülőcsapágy állapotának mérése
Folyamatparaméterek mérése
Csatornaszám: választható: 1 – 6 db,
                        ( 1 vagy 2 vagy 3 bemeneti modullal )
Bemeneti modulok: választhatók: minden rezgésjeladóhoz
                              ( 1csatornás modulok )
Bemeneti modulok
• Rezgésgyorsulásérzékelőhöz, normál v. beépitett erősitővel
    AS és 83xx mérőfejekhez
• rezgéssebességérzékelőhöz, VSxxx rezgésebesség érzékelőkhöz
• relativ rezgéselmozdulásérzékelőhöz SD xx elmozdulásérzékelőkhöz
• rezgésjeladókhoz buffer jelkimenetek BNC csatlakozókon,
• mérőfejek tápellátása

További bemeneti modulok:
2-2 bemeneti jel mérése modulonként,
AC / DC feszültségjelek mérése DC-50 kHz-ig,
4-20 mA jelek mérése, kapcsolójelek mérése

Detektorok : RMS vagy csúcsérték választható

Integrálás : nincs, egyszeres, vagy kétszeres integrálás

Kijelző LED-ek : Overrange, Sensor OK

Jelkimeneti modulok: max 6 db kimeneti modul
• galvanikusan elválasztott kimenetek
• 2-2 db 0/4-20 mA vagy 0 - 5 V vagy 0 - 10 V DC feszültség választható
• 2-2 db logikailag programozható 3 pólusú kimeneti relék
    Logikai ÉS,VAGY funkciók
    Figyelmeztetés relék és riasztás relék
    Állitható késleltetés 0-100 sec között
    2 a 3-ból logika ( 3 csat esetén )
További jellemzők, előnyök:
• Nagy mérési sebesség Digitális jelfeldolgozás (DSP) segitségével
• Önellenőrzés funkció és O.K. relé
• 15 féle alapkonfiguráció mellett egyedi összeállitások is rendelhetők
• Állitható alsó és felső frekvenciahatár
• AC vagy DC tápegység
További opcionális lehetőségek:
• külső vezérlő billentyuzet 2 soros kijelzővel
• Smax mérés csúszócsapágyakon két beépitett relativ jeladóval
• Iparilag védett műszerház, IP 55 vagy IP 66 védettség
• OPC interface Windows PC-hez, TCP/IP átvitellel
Külso hőmérséklet : -30 és + 70 Celsius között
Páratartalom: max 95 %
A SIMS leggyakoribb konfigurációi a 15 féle alapkonfigurációból
Rezgésvédelem egy mérőponton:
1 rezgéssebesség érzékelő
1 analóg kimenet
1 figyelmeztetés relé

1 alarm relé

Rezgés és csapágyvédelem két mérőponton:
2 rezgésgyorsulás érzékelő
2 rezgéssebesség mérés
1 analóg kimenet

1 figyelmeztetés relé csapágyállapotra

1 alarm relé csapágyállapotra
1 figyelmeztetés relé géprezgésre
1 alarm relé géprezgésre
2 analóg kimenet
Csúszócsapágyak védelme:
2 relativ elmozdulás érzékelo
Smax mérése
1 analóg kimenet

1 figyelmeztetés rellé

1 alarm relé

Rezgésmérés, Gépállapot felügyelet, Rezgésdiagnosztika, Kiegyensúlyozás, Forgógépek védelme, gépek műszaki állapotának nyomon követése, rezgésvédelem

A dániai Brüel & Kjaer közel 70 éves fennállásával az egyik legrégebbi szereplőként ma is vezető szerepet tölt be a rezgésmérés területén. A Brüel & Kjaer Vibro a termékek széles választékát kínálja a rezgésérzékelők, előerősítők, elemző berendezések, a szoftverek területén, beleértve a hordozható analizátorokat, és a telepített rendszereket. A gépállapot-felügyelet szakembereiként a legmegfelelőbb megoldásokat kínáljuk Önöknek a forgógépek műszaki állapotának megfigyelésére, gépdiagnosztika céljára és védelmére. Műszereink segítségével a lehető legjobban csökkenthetők a karbantartásra fordított kiadások, optimalizálható az üzem kihasználtsága és növelhető a termelés hatékonysága. A Brüel & Kjaer gyár 70 éves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen és így további megoldásokat nyújt a rezgésvédelem céljára, hatékonyságuk ellenőrzéséhez, kiegyensúlyozáshoz. A Brüel & Kjaer Vibro cég székhelye Dánia és Németország, képviselete megtalálható a világ minden iparilag jelentős országában, kereskedelmi- és szolgáltatási irodák, képviseletek formájában.

Az országos földgázszállítás területén műszereink védik és figyelemmel kísérik a turbinák és kompresszorok műszaki állapotát, főleg az országos gázkompresszorállomásokon. A földgázszállítás vezető vállalatának javasoltuk, leszállítottuk és beüzemeltük a COMPASS ™ rezgésdiagnosztikai és állapotfelügyeleti rendszert jelenleg hat kompresszorállomásra, melyek a földgáz továbbítását biztosítják Magyarország területén. A rendszer összesen kb. 500 mérési pontot figyel állandó jelleggel, melyek főleg a csapágyak X-Y relativ rezgésének mérésére, valamint a tengelyek axiális rezésének mérésére szolgálnak. A vezérlőteremben a helyi megjelenítésen kívül a figyelemmel kísért rezgésmérés eredményei folyamatosan továbbításra kerülnek a kompresszorállomások diagnosztizálására szervezett központi szakértői csoport részére. Az egyik legnagyobb kapacitású magyarországi hőerőmű is gyárunk által szállitott és beüzemelt rezgésvédelmi rendszer segítségével védi gőzturbináit.  Több jelentős erőművön kívül a COMPASS™ rendszerrel rezgésvédelmet és gépdiagnosztika lehetőséget biztosítunk az egyik legnagyobb magyarországi vegyipari cégnél Tiszaújvárosban, ahol ezt a rezgésvédelem és gépdiagnosztika funkciót 6 db nagy átmérőjű ventillátoron és 7 db szivattyú védelménél alkalmazzuk.

Érintkezésmentes relatív elmozdulás-érzékelők (Ex – kivitel, ATEX tanúsítvánnyal): Érzékelők az érzékelőbe integrált oszcillátorral  (IN-081/INA-081; IN-083/INA-083, IN-084)

Elmozdulásérzékelők SD és DS típusú külső oszcillátorral  (Ex - kivitel - ATEX tanúsítvánnyal), OD oszcillátorok  Ezek az érzékelők normál kivitelben állnak rendelkezésre, továbbá kémiailag ellenálló kivitelben is, valamint olyan kivitelben, amely magas hőmérsékletű alkalmazásoknál használatos 350 ° C-ig (SDH sorozat).

Rezgéssebesség érzékelők (Ex - kivitel, ATEX tanúsítvánnyal) –VS típusú elmozdulásérzékelő család ipari körülményekre, normál kivitelben, és olyan kivitelben, amely magas hőmérsékletű alkalmazásoknál használatos (200 °C), valamint vízálló kivitelben is.

Rezgésgyorsulás érzékelők (Ex - kivitel, ATEX tanúsítvánnyal) - több tucat különböző típusú érzékelő ipari körülményekre, normál kivitelben, és különleges alkalmazásokra.

XMS szoftver a VT60 rezgéselemző műszerhez A VT 60 modern adatbázisú „xms“ programmal támogatott, amely minden szükséges szolgáltatást megad a mért adatok, FFT spektrumok, vízesés diagram, ( Waterfall ) , csapágyfrekvenciák kijelzésére és hosszútávú archíválására ,analízis elvégzésre sokféle kurzor segítségével. Jelentős szolgáltatás, hogy a felhasználó növelheti a tárolt adatok áttekinthetőségét és hozzáférhetőségét saját képek behelyezésével (műszaki rajzok, fényképek a megfigyelt gépről és részeiről, saját logó ), vagy egy webkamera csatlakoztatásával, amely lehetővé teszi a gép folyamatos vizuális ellenőrzését. Kezdő felhasználóknak igen előnyös az intelligens segítség. A mérési jegyzőkönyv gyors exportálása más formátumba természetes műveletnek számít.

Telepített rezgésmérő- rezgéskapcsoló típusok

VIBROCONTROL 800 Legkedvezőbb árú megoldás a rezgésvédelemre, egy kontaktus kimenettel

VIBROCONTROL 920 Igen népszerű programozható rezgéskapcsoló számjegyes kijelzővel, relékkel, továbbá analóg kimenettel

VIBROCONTROL 1000 univerzális rezgéskapcsoló, többféle konfigurációban, védődobozban,

VIBROCONTROL 1100 kétcsatornás programozható rezgéskapcsoló relékkel, analóg kimenetekkel, kültéri kivitelben

VIBROCONTROL 1500 (ÚJDONSÁG !) A gazdaságos megoldás távdiagnosztika és rezgésfelügyelet céljára. kétcsatornás rezgéskapcsoló, csapágyállapot, rezgésszint, csapágyhőmérséklet-méréssel, analóg kimenetekkel, relékkel, diagnosztika funkcióval, kijelzővel, memóriával CAN-Bus kapcsolat: Összesen 40 db VIBROCONTROL 1500 készüléket lehet egymáshoz kapcsolni. Az adatbázis létrehozása, a mérési adatok kijelzése és kiértékelése a szoftver segítségével lehetséges

VIBROCONTROL 6000 Compact Monitor felhasználó által konfigurálható, 1-3 csatornás, moduláris, kedvező árú univerzális rezgésvédelmi rendszer. Folyamatosan figyelemmel kíséri a gép rezgésszintjét működés közben és ezáltal védi a károsodástól. Alkalmazásával csökkenthető a javításra és karbantartásra fordított költség. Ha relatív- vagy abszolút rezgés értéket, axiális tengelyhelyzet értéket és hőmérsékletet kell figyelnie, a VIBROCONTROL 6000 CM nagy segítségére válik. Ezeket a feladatokat egy önálló kompakt rendszer valósítja meg minden gépre külön, vagy mint számítógéppel vezérelt rendszer az egész üzemrészlegre is megvalósítható a rezgésfelügyelet. Párhuzamosan megjeleníthetők különböző abszolút vagy relatív rezgésmérés értékei és a gépek rezgéselemzése is, az XMS szoftver segítségével. A VIBROCONTROL 6000 CM egy hordozható VIBROTEST 60-as műszerrel kombinálható, vagy az üzemi rezgésfelügyelet rendszerébe integrálható.

Moduláris, sokcsatornás rezgésmérő rendszerek a gépek védelmére VIBROCONTROL 4000 többcsatornás moduláris rezgésmérő rendszer, megbízhatósága hosszú múltjával és tradíciójával bizonyított.

VIBROCONTROL 6000 sokcsatornás rezgéselemző rendszer a VIBROCONTROL család legújabb tagja. Ez a rendszer is moduláris, miközben egyes modulok a különféle felépítésű gépek rezgésvédelmére lettek megtervezve. A többcsatornás modulok a következő mérésekre választhatók:  - a fordulatszám mérése és monitorozása - relatív tengelyrezgés mérése - az állórész abszolút rezgés mérése - axiális tengelyhelyzet érték - hajtókar kitérése ( Rod Drop ) - relatív hőtágulás, nyúlás - digitális bemenetek és kimenetek - mérési eredményekkel arányos analóg ( DC ) kimenetek

Számítógéppel vezérelt integrált rezgésfelügyeleti berendezések rezgésvédelem és rezgésdiagnosztika céljára

 Vibrocontrol 6000 kompakt monitor
Gépállapot-felügyelet
Ipari Stroboszkóp
Rendeljen műszert a legjobb forrásból!
Rövidesen felvesszük a kapcsolatot Önnel.