Zaj-elemzők

ÚJDONSÁG! 2245 zajelemző elérhető

A Brüel & Kjaer választékában a csúcskategóriájú zajmérő az utóbbi 20 évben mindig elemző képességekkel rendelkezik/bővíthető. Ma ez a kategória a 2250 műszercsalád. Közös jellemzőjük az akusztikusan és ergonómikusan is optimális készülékház, korszerű táplálás, kiváló kezelői felület és árban foglalt komoly tudású PC szoftver. A 2250 az első kéziműszer amely méréshatár váltás nélkül átfogja a mérőmikrofon 120 dB-es dinamikáját. A 2250 család az első igazán „poliglott” a Brüel & Kjaer történetében: a készülékek menüje választhatóan magyar nyelvű is lehet.

A család első típusa a 2250, amely az egycsatornás felépítés keretén belül az összes lehetséges alkalmazásra fel van készítve. Konstrukciójában a nagyhírű előd, a Brüel & Kjaer 2260 volt a kiindulás, amelyet minden tekintetben meg kellett haladni.

magyar 2250 adatlap, G3 kiadás

Visszafogottabb, csak akusztikus mérésre alkalmas a 2250-L változat. Bár a 2250 több kényelmi szolgáltatása ebből hiányzik, a veleszállított tartozékkészlet kisebb, a műszer ugyanolyan precíz. Az elmúlt években Magyarországon a legnépszerűbb készülék a családban.

magyar 2250-L adatlap, G4 kiadás

eredeti angol 2250-L adatlapA maximumot a 2270 nyújtja, amely kétcsatornás felépítése révén még hangintenzitás szondás mérésekre is képes. A másik egyedülálló 2270 specialitás a homlokzati léghang gátlás mérés a jelenlevő közlekedési zaj felhasználásával, a BZ-7229 modullal. Kedves többletszolgáltatása a készüléknek a beépített digitális fényképező, a kép a mérési eredményhez kapcsolódik.


2250 és 2270 közös angol adatlap


A család folyamatosan új mérő szoftver modulokkal bővül, a meglevők frissülnek. 2012-ben a hardver is megújult. A G4 kiadásban már mindegyik készüléken megjelent a LAN csatlakozó és a 2250-L típushoz is rendelhető a digitális hangrögzítés bővítés. A készülék szoftverrel együtt korszerűsödik a műszer „ellendarabja” a BZ-5503 PC szoftver, amely nem csak adat áttöltő, archiváló és nézegető program, hanem a műszer karbantartását és érdemi utófeldolgozást is lehetővé tesz. Az utófeldolgozó funkciók előfizethetők.

BZ-5503 angol adatlap

A 2250 család műszerei a mai informatika lehetőségeit maximálisan kihasználják. Csak egy kis hardver adapteren múlik, hogy a kihelyezett műszert a BZ-5503 programmal távolról kezeljük, akár a Föld túlsó oldaláról az Interneten keresztül. Adattárolásra a szabványos memóriakártyák vagy USB memória modulok is használhatók. A készülékről számítógép használata nélkül is nyomtathatunk USB felületű nyomtatóra.

Rezgésmérés lehetőség

A 2250 és 2270 további „bónusza”, hogy egyszerűen csatlakoztathatók gyorsulásérzékelők is, a műszer rezgéselemzőként is helytáll. A BZ-7230 FFT modullal teljes értékű rezgéselemzőt kapunk, ráadásul praktikus QC értékeléssel.

kivonatos magyar adatlap
angol részletes adatlap

 

 

A 2250 és 2270 készülékek BZ-7234 alacsony frekvenciás kiterjesztő moduljával
megnyílik az infrahang és épület rezgés mérés lehetősége is. Rövid magyar összefoglaló itt.

 

 


 

 

 Noise and Vibration Measurements
Sound Level Meters
Noise analysis
Building acoustics and noise localisation
Acoustics Softwares
Noise Monitoring
Measuring of Human Vibration
Multichannel Realtime Analyser
No touch sound Level Meters
Rendeljen műszert a legjobb forrásból!
Rövidesen felvesszük a kapcsolatot Önnel.