Hőkamerák épületdiagnosztikára

GALÉRIA

 

A Testo hőkamerákkal gyorsan, roncsolásmentesen és megbízhatóan tárhatjuk fel a lehetséges építési hiányosságokat. A fellépő energiaveszteségek, hőhidak és légszigetelési hiányosságok is kimutathatóak a hőképen. Miközben más módszerek a vezetékek- és csőrendszerek megbontásával járnak, a Testo hőkamerákkal egyetlen pillantás is elegendő. A Testo hőkameráknál egyedülálló a felületi nedvesség eloszlás kimutatása, a penészképződéssel veszélyeztetett helyek lokalizálásához.

Épületvizsgálatra javasolt TESTO hőkamerák összefoglalójának letöltése (magyar)

 

Hődiagnosztika Termográfia Hőtérkép a hibák gyors azonosítására

A hőkamera olyan infraképet nyújt, amelyen különböző színek különböző hőfokokat jelenítenek meg. Az infrakép lehetővé teszi az olyan esetleges anomáliák könnyű és gyors felderítését, amelyek problémát okozhatnak, ill. veszélyt jelenthetnek.

Hőkamera termokamera infrakamera típusok

FLUKE Ti32 és TiR32 – a Tixx és TixxFT hőkamerák ötvözésének eredménye. A magas ellenállóképesség ( 2 méteres ejtésteszt) és a működési készenlét magas felbontással jár együtt (320 x 240), a kiterjesztett hőmérséklet-tartomány és sok műszaki fejlesztés kombinációjaként ez a két termokamera még inkább közelebb áll a felhasználókhoz, a szolgáltatásaikhoz képest igen kedvező áruknak köszönhetően. Hőérzékenységük rendkívül jó. A hőkamera felépítése lehetővé teszi a különböző fókusztávolságú, széles látószögű és teleobjektívek alkalmazását, jelenleg ezekből egyik árban foglalt, az alapobjektív mellett. Ez a két típus egyaránt alkalmas épület-diagnosztikára, hőszigetelés ellenőrzésére és ipari célokra.

Fluke Smart View™ program – minden FLUKE hőkamera tartozéka . Sokoldalú moduláris szoftver-funkciókat tartalmaz az infravörös képek bemutatására, elemzésére és módosítására. Nagyon megkönnyíti a profeszionális kinézetű jegyzőkönyvek nyomtatását, saját megjegyzések és kommentárok hozáadásával. Az IR-Fusion™ technológia támogatja a részletes dokumentumok magas szinvonalon történő, gyors elkészítését. A kép-a-képben funkció jól kezelhető. A jegyzőkönyv többféle kialakításban készülhet.

Fluke IR-Fusion™ technológia Az IR-Fusion™ technológia a Fluke vállalat szabadalmazott terméke, az infravörös képen túl rögzíti a látható képet is. Az egyik kép a másikon helyezkedik el, miközben lehetővé teszi a kép optimalizálását, ami nagymértékben segíti az IR képek elemzését. A Fluke hőkamerák teljes mértékben radiometrikusak, így minden egyes ábrázolt pixel információ tartalmazza a hőmérséklet-értékét.

Hőmérséklet-eltérések és helyi anomáliák A hőkamerák felhívják a figyelmet a problémákra több olyan területen is, mint : - az erősáramú elektromos vezetékek - áramelosztó berendezések, kábelek, transzformátorok, csatlakozók, világítótestek, - villanymotorok, szivattyúk, generátorok, kompresszorok, csapágyak, tengelykapcsolók, hajtóművek, tömítések - technológiai berendezések, tartályok, edények, csővezetékek, szelepek, szigetelések - légkondicionálók, fűtés, légtechnika, hűtés (HVAC/R) - külső elektromos vezetékek - távvezetékek, transzformátorok, megszakítók - épületek, homlokzat hőszigetelés mérése - épületek esetén hőveszteség keresése, hőszigetelések sérülése, nedvesség behatolások, a tömítések minősége, esetleges szivárgása. - padlófűtés hibájának behatárolása

Betekintő ablakok A Hawk IR védőüvegek a hődiagnosztika esetén lehetővé teszik az infra-hőmérséklet-mérést az áramelosztó berendezések kinyitása nélkül. Az üveg egyedi modifikált kristályból készül és nagyon jól átengedi a látható fényt, valamint az infravörös és ultraibolya sugárzást is. Ellenáll az elektromos kisülésnek, és +250 ?C hőmérsékletig alkalmazható.

A B & K Components Kft. több, mint tíz éve forgalmaz infravörös hőmérsékletmérő műszereket, és hőkamerákat. Cégünk választékában 2003-ban jelent meg a FLUKE ( korábbi RAYTEK ) gyártmányú TI-30 tipusú hőkamera (infrakamera, termokamera) . Magyarországon is jelentős sikert aratott ez a hőkamera kedvező árával és előnyös műszaki tulajdonságaival.

2005-ben a B & K Components Kft. a világszerte ismert FLUKE (U.S.A.) műszergyár hivatalos disztribútora lett Magyarországon. Az általunk forgalmazott FLUKE hőkamerák folytatták a hagyományokat. A széles hőkamera választékból ügyfeleink megtalálhatják a legmegfelelőbb típust.

 • Energetika területén: hőszigetelés és a nyílászárók ellenőrzésére, veszteségcsökkentés céljára
 • hőhidak keresésére
 • Épületgépészet: épületdiagnosztikára, fűtéstechnikai- és klíma-rendszerek ellenőrzése, padlófűtés szivárgásának lokalizálása
 • Karbantartás során: erősáramú karbantartáshoz, kötések, megszakítók ellenőrzésére
 • Gépészeti feladatok esetén: csapágyak, motorok ellenőrzésére
 • Kazánok, kemencék külső és belső falazatának ellenőrzése
 • Elektronikai felhasználás esetén: áramkörök fejlesztésére és hibakeresésére
 • Speciális célok: pl állatorvosi feladatok,
 • Biztonságtechnika: területvédelem, őrző-védő feladatok
 • magas hőmérsékletű felületek mérésére

Az épületek homlokzati hőszigetelésének ellenőrzése mára a hőkamerák leggyakoribb felhasználási módjává vált. Egy hőkamera (infrakamera, termokamera) jól kiegészíti az Energetikai Tanúsítványok készítését, és további árbevételre nyújt lehetőséget. A B & K Components Kft által forgalmazott hőkamera típusok közös jellemzője

 • a könnyű kezelhetőség
 • kedvező ár
 • magas megbízhatóság
 • igen jól felépített elemző- és jelentéskészítő „SmartView” freeware szoftver, amely tetszőleges számú PC-re letölthető, szabadon használható
 • árban foglalt betanítás műszerre és szoftverre, magyar műszerkönyvek, szakirodalom, alkalmazási példák
 • gyors megtérülési idő (1-3 év , alkalmazástól függően)

Legnépszerűbb funkciók a legfontosabb hőkamera típusoknál:

 • „kép-a-képben” lehetőség, amely az infra- és a látható fotót egyszerre tárolja, illetve egymásra vetíti
 • A képekhez tárolható hangjegyzet, kb 1 perces felvétel
 • Könnyen cserélhető memóriakártya
 • Teleobjektív és nagylátószögű objektív lehetősége
 • Video-jelkimenet
 • 2 év garancia
 • Gyári Minőségi Tanusítvány

Az infravörös műszerek előnye, hogy érintkezésmentesen, több méteres távolságból, akár egy másodpercen belül lehet egy felület hőmérsékletét megmérni. Nem ritka, hogy felhasználóink második infrakamerát is vásárolnak a B & K Components Kft -től, a megnövekedett megrendeléseik teljesítésének érdekében. Reméljük, rövidesen Önt is vásárlóink között láthatjuk. Szaktanácsadással segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb infrakamerát az Ön részére.

A legrégebbi hazai FLUKE hőkamera forgalmazótól, meghökkentően jó áron!

 

 

Testo hőkamerák az épülettermográfiában

Innovatív technológia – egyszerű használat

A termográfia, mint a lehetséges építési hiányosságok feltárásának eszköze, már bizonyította fontosságát. A Testo hőkamerákkal Ön megbízhatóan kimutathatja az energiaveszteségeket és segíthet ügyfelének, az energiahatékony felhasználásában.

Nedvesség okozta károk vizsgálata

A falak nedvesedésekor nem minden esetben a szivárgó vízvezeték a gondok okozója. Az eldugult lefolyok vagy az eltömődött szűrők is okozhatnak karokat. A falakon fel- vagy beszivárgó víz, az ereszek es vízelvezetők hibás kivitelezéséből is adódhatnak. A Testo hőkamerákkal megtalálhatok a padló nedvesedésének, vagy az esővíz beszivárgásának okai, mielőtt a víz meg nagyobb karokat okozna.

Fűtési rendszerek ellenőrzése

A Testo hőkamerákkal egyszerűen és az intuitív kezelés révén gyorsan, megbízhatóan ellenőrizhetőek a fűtés- és klíma / szellőztető rendszerek. A hőkamerával egyetlen pillantás is elegendő az egyenetlen hőmérséklet eloszlások feltárásához. Ezzel megbízhatóan kimutathatók az eliszaposodott és eltömődött fűtőtestek.

Átfogó energetikai tanácsadás

Az épületek vizsgálatakor az infravörös méréstechnika kiválóan alkalmas a fűtés és klimatizálás során fellépő energiaveszteségek gyors es hatékony elemzésére. A Testo hőkamerák magas termikus érzékenységük révén részletesen megjelenítik a szigetelési hiányosságokat, szerkezeti hibákat és hőhidakat. Tökéletesen megfelelnek a külső falakon, ajtókon,valamint a fűtőtesteken, tetőszerkezeteken vagy az épület teljes szigetelésén fellépő energiaveszteségek dokumentálására. A Testo hőkamerák ideális eszközök a diagnosztikai es karbantartási munkálatok során vagy az energetikai tanácsadás területén.

Penészképződés megelőzése

A Testo hőkamerákkal kimutathatóak a penészedésre hajlamos területek, mint pl. falak, sarkok, mennyezet : a veszélyeztetett területek pirossal, míg a kockázatmentes részek zölddel jelennek meg a hőképen. Testo hőkamerák a mért környezeti paraméter-adatokat - mint a környezeti hőmérséklet, páratartalom es harmatpont - egy vezeték nélküli érzékelő továbbítja a hőkamerákba, ezzel garantálva a pontos mérést és a hőképen egy pillantás alatt láthatóvá teszik a penészedéssel veszélyeztetett területeket.

A Testo hőkamerákat a kiváló képminőség és az intelligens technológiai elemek jellemzik. A termográfiás alkalmazásokhoz fejlesztve, a Testo mérnökei a magasfokú megbízhatóság es hatékonyság mellett az innovatív technológiát is felhasználják a hőkamerák továbbfejlesztéséhez. Igy, minden Testo hőkamera intuitív kezeléssel és fejlett műszaki háttérrel rendelkezik.

Kiváló képminőség

A hőkamera szíve a detektor. A Testo nagy hangsúlyt fektet a magas minőségre. A Testo hőkamerák pixel-száma egészen a 640 x 480 pixel felbontásig terjed. A kiváló minőségű szenzor segítségével garantálható az optimális képfelbontás. A SuperResolution technológiával a képfelbontás elérheti az 1280 x 960 pixel felbontást is. A hőmérsékleti különbségek pontos kimutatásához a legjobb termikus érzékenység (NETD) nélkülözhetetlen. A Testo hőkamerák kiváló képminőséggel (NETD-vel) rendelkeznek, akár kissebb mint 30 mK hőmérséklet felbontás is elérhető, így ennek köszönhetően már a legkisebb hőmérsékleti különbségek is kimutathatók.

 

( Forrás: Testo kiadványok )diagnosztika hőkamerákkal
hőkamerák ipari célokra
hőkamerák épületdiagnosztikára
FLUKE hőkamerák
TESTO hőkamerák
OPTRIS kézi és telepített hőkamerák
Rendeljen műszert a legjobb forrásból!
Rövidesen felvesszük a kapcsolatot Önnel.