Zaj-elemzők

ÚJDONSÁG! 2245 zajelemző elérhető

A Brüel & Kjaer választékában a csúcskategóriájú zajmérő az utóbbi 20 évben mindig elemző képességekkel rendelkezik/bővíthető. Ma ez a kategória a 2250 műszercsalád. Közös jellemzőjük az akusztikusan és ergonómikusan is optimális készülékház, korszerű táplálás, kiváló kezelői felület és árban foglalt komoly tudású PC szoftver. A 2250 az első kéziműszer amely méréshatár váltás nélkül átfogja a mérőmikrofon 120 dB-es dinamikáját. A 2250 család az első igazán „poliglott” a Brüel & Kjaer történetében: a készülékek menüje választhatóan magyar nyelvű is lehet.

A család első típusa a 2250, amely az egycsatornás felépítés keretén belül az összes lehetséges alkalmazásra fel van készítve. Konstrukciójában a nagyhírű előd, a Brüel & Kjaer 2260 volt a kiindulás, amelyet minden tekintetben meg kellett haladni.

magyar 2250 adatlap, G3 kiadás

Visszafogottabb, csak akusztikus mérésre alkalmas a 2250-L változat. Bár a 2250 több kényelmi szolgáltatása ebből hiányzik, a veleszállított tartozékkészlet kisebb, a műszer ugyanolyan precíz. Az elmúlt években Magyarországon a legnépszerűbb készülék a családban.

magyar 2250-L adatlap, G4 kiadás

eredeti angol 2250-L adatlapA maximumot a 2270 nyújtja, amely kétcsatornás felépítése révén még hangintenzitás szondás mérésekre is képes. A másik egyedülálló 2270 specialitás a homlokzati léghang gátlás mérés a jelenlevő közlekedési zaj felhasználásával, a BZ-7229 modullal. Kedves többletszolgáltatása a készüléknek a beépített digitális fényképező, a kép a mérési eredményhez kapcsolódik.


2250 és 2270 közös angol adatlap


A család folyamatosan új mérő szoftver modulokkal bővül, a meglevők frissülnek. 2012-ben a hardver is megújult. A G4 kiadásban már mindegyik készüléken megjelent a LAN csatlakozó és a 2250-L típushoz is rendelhető a digitális hangrögzítés bővítés. A készülék szoftverrel együtt korszerűsödik a műszer „ellendarabja” a BZ-5503 PC szoftver, amely nem csak adat áttöltő, archiváló és nézegető program, hanem a műszer karbantartását és érdemi utófeldolgozást is lehetővé tesz. Az utófeldolgozó funkciók előfizethetők.

BZ-5503 angol adatlap

A 2250 család műszerei a mai informatika lehetőségeit maximálisan kihasználják. Csak egy kis hardver adapteren múlik, hogy a kihelyezett műszert a BZ-5503 programmal távolról kezeljük, akár a Föld túlsó oldaláról az Interneten keresztül. Adattárolásra a szabványos memóriakártyák vagy USB memória modulok is használhatók. A készülékről számítógép használata nélkül is nyomtathatunk USB felületű nyomtatóra.

Rezgésmérés lehetőség

A 2250 és 2270 további „bónusza”, hogy egyszerűen csatlakoztathatók gyorsulásérzékelők is, a műszer rezgéselemzőként is helytáll. A BZ-7230 FFT modullal teljes értékű rezgéselemzőt kapunk, ráadásul praktikus QC értékeléssel.

kivonatos magyar adatlap
angol részletes adatlap

 

 

A 2250 és 2270 készülékek BZ-7234 alacsony frekvenciás kiterjesztő moduljával
megnyílik az infrahang és épület rezgés mérés lehetősége is. Rövid magyar összefoglaló itt.

 

 


 

 

 Zaj és rezgés mérése
Egyszerűbb zajszintmérők
Zaj elemzők
Épületakusztika és zaj-lokalizáció
Akusztikai szoftverek
Zajmonitorozás
Humán Vibráció mérése
Jelanalizátorok
Érintésmentes rezgésmérés
Rendeljen műszert a legjobb forrásból!
Rövidesen felvesszük a kapcsolatot Önnel.