Egytengelyűség beállítása

 

A tengelybeállítás alapjai ( angol videó )

A profi lézeres egytengelyűség beállítás I. rész

A profi lézeres egytengelyűség beállítás II. rész

 

Egytengelyűség beállítás részletes leírása

Fixtulaser Go leírás

 

 

 

 

A tengelybeállítás előnyei:


Gépbeállítást már közel 200 éve végeznek az iparban.

Az okok nem mindig voltak egyértelműek, de a modern időkben a tengelybeállítás
szükségessége köztudott. Napjaink termelésre optimalizált berendezéseinél a precíz gépbeállítás
a napi karbantartási munkálatok létfontosságú elemévé vált. A gépeknek folyamatos üzemben
kell működniük, minimális megibásodás nélkül.
Egy gép meghibásodása katasztrofális kiesést okoz a termelésben. A berendezések meghibásodásának csaknem 50%-át a nem megfelelő beállítás okozza.
A tengelybeállítás különböző eszközökkel végezhető el. A legkönnyebb, és legegyszerőbb, ha egy élvonalzót a két tengelykapcsoló félre helyezünk, és szemrevételezéssel elvégezzük a beállítást. Az eredmény nem elég pontos, és nagymértékben függ az operátortól. Pontosabb eredményt adnak a mechanikus mérőórák, azonban ehhez komoly szaktudás, türelem és nem utolós sorban sok-sok idő kell.
A legpontosabb, legegyszerőbb és leggyorsabb beállítási módszer a lézeralapú tengelyvonal beállító mőszer használata. Ezekhez nincs szükség speciális képzettségre, emelett pontos, gyors és megbízható eredményeket adnak.
A tengelybeállítás előnyei
A jól beállított tengelyekkel...

  • megnő az üzemidő
  • megnő a gyártó kapacitás
  • megnő a gyártási minőség

Megengedheti magának, hogy nem állítja be a berendezéseit?
A beállított gépek megnövelik a gyár élettartamát, hatékonyságát, a termelést és a termelés minőségét. Ki más tanúsíthatná legjobban a feljavult karbantartási költségvetést mint maguk a Fixturlaser lézeralapú tengelybeállító termékek használói?

George A. Cain, Karbanartási mérnök, Solvay Advanced Polymers, USA
“Az össze szivattyúnk és motorunk beállításához lézeres tengelybeállító mőszert használunk. Ezzel sokkal egyszerőbb dolgozni, egyszerően értelmezhető, és a mérési eredmények dokumentálhatók. Így visszaellenőrizhető a beállítás jósága. Korábban három havonta cseréltünk tömítéseket, most elég minden második évben. Ez a lézeres mőszernek köszönhető aminek az ára már sokszorosan megtérült.”

Thomas Melby, Üzemi technikus, Statoil Tjeldbergodden, Norvégia
“őtt a Statoilnál nagyon nagy hasznát vettük a Fixturlaser gépbeállító rendszerének. Ezt jelzi a kiváló karbantartási takarékosság és a rendelkezésre állást a gyárunkban - ami idén a hihetetlen 99%-ot érte el. Úgy véljük, hogy a Fixturlaser az egyik legjobb lézeralapú beállító rendszert kínálja, jó, megbízható szolgáltatással, ami nagyon fontos számunkra.”

Jouni Wallin, Karbantartási csoport felügyelő, Nymölla Mill, Stora Enso, Svédország
“Mielőtt elkezdtük a lézeralapú tengelybeállítást használni, komoly problémáink voltak a tengelykapcsolók kopásával, mivel a szivattyú és a motor helytelenül volt beállítva. Mostanában igen ritkán van problémánk; nagyon ritkán kell cserélni. Lézeralapú beállítást alkalmazunk a hajtószíjainknál is, amelyeket korábban gyakran kellett korai tönkremenetel miatt cserélni. Mostanában sokkal kevésbé kopnak a szíjak, így a gépek kevesebb karbantartást igényelnek, illetve kisebb a költségük.”

 

A helytelen beállítás felismerése

A tengelybeállítás előnyei

 

 Egyetengelyűség beállítása
Fixturlaser Go Basic
Fixturlaser EVO Go Pro
Fixturlaser NXA Pro
Rendeljen műszert a legjobb forrásból!
Rövidesen felvesszük a kapcsolatot Önnel.