Akusztikai szoftverek

A zajszakértő munkája soha nem ér véget a méréssel. Az eredmények feldolgozása, a jegyzőkönyv készítés az irodában a számítógépen történik. A Brüel & Kjaer ebben a fázisban is törekszik a legjobb eszközök kifejlesztésére.

A zaj elemző kéziműszerek közös segítő szoftvere, a készülék „ellendarabja” a BZ-5503. Ez a www.bksv.com honlapról korlátozás nélkül letölthető. Menüi magyar nyelvre átkapcsolhatók, telepíthető vele bemutató adatbázis is. A programhoz többletszolgáltatások előfizethetők.

magyar nyelvű rövid ismertető 0.15 MB

A régebbi Brüel & Kjaer műszerekkel is használható az Evaluator márkanevű 7820 szoftver. Ez a hagyományos soros vonali adat áttöltésen és projektenkénti archiváláson kívül az európai környezetvédelmi előírások szerinti kiértékelést és jegyzőkönyv készítést tartalmazza. Az ország szabványokhoz a szoftver hozzá igazítható (pl. hány órakor kezdődik az éjszaka).

7820 eredeti adatlap (angol) 1.23 MB

Munkahelyi zaj kezelésére szolgál a 7825 szoftver, márkaneve Protector. A szoftverbe áttöltött zajmérés eredmények munkahelyekhez rendelhetők. A programban a zajártalomnak kitett dolgozókból is adatbázis építhető és a zajos munkahelyeken töltött részidők módosításával az egyéni zajterhelések menedzselhetők. A 7825 egyúttal a Brüel & Kjaer zajdózismérők kezelő szoftvere is.

7825 eredeti adatlap (angol) 0.61 MB

Szintén a munkahelyi zajjal dolgozó szakértők szerszáma a Noise at work szoftver. Vele a nagyobb műhelyek vagy egy légterű irodák zajtérképe készíthető el a táblázatosan átemelt mérési adatokból. Fontos megrendelhető bővítése a zajteljesítményével jellemzett új forrás behelyezésével létrejövő helyzet modellezése a helyiség főbb paramétereinek ismeretében.

Noise at work angol nyelvű ismertető

Teljesen más feladat városok, városrészek zajtérképének elkészítése. Ezt már nem célszerű zajmérések eredményéből összerakni (több tízezer mérésre lenne szükség) ezért a szoftver a zajterjedés modellezésével működik. Az EMS Brüel & Kjaer megoldása a Predictor-LimA együttes, amely egyesíti a nagyon intuitív kezelői felület és a gyors számító „motor” előnyeit.

angol nyelvű prospektus 1.02 MB

A modellezésnek a teremakusztikában is helye van. Ha igazán igényes akusztikus környezetet kell létrehozni, az építészeti tervezést az akusztikus modell elkészítése követi, ami az ODEON programmal végezhető el. A program adatbázisában a burkoló anyagok akusztikus tulajdonságaikkal szerepelnek, az adatbázis saját tételekkel bővíthető. A program nem csak számszerű eredményeket szolgáltat, hanem visszhangmentes felvétellel reprezentált mintát a modellkörnyezetbe helyezve tud lejátszani, hogy a hangzást idejekorán tanulmányozhassuk (auralizáció). Rövid magyar adatlapja letölthető.Zaj és rezgés mérése
Egyszerűbb zajszintmérők
Zaj elemzők
Épületakusztika és zaj-lokalizáció
Akusztikai szoftverek
Zajmonitorozás
Humán Vibráció mérése
Jelanalizátorok
Érintésmentes rezgésmérés
Rendeljen műszert a legjobb forrásból!
Rövidesen felvesszük a kapcsolatot Önnel.